Nordamerika

Nordamerika dækker et stort landområde på cirka 24,7 millioner kvadratkilometer (9,5 millioner kvadrat miles), hvilket gør det til det tredjestørste kontinent efter Asien og Afrika. Det er afgrænset af det arktiske hav mod nord, Atlanterhavet mod øst, Stillehavet mod vest og Det Caribiske Hav mod syd. Dette kontinents mangfoldige landskaber omfatter tårnhøje bjergkæder som Rocky Mountains og Sierra Nevada, store sletter som Great Plains, tætte skove og omfattende kystlinjer langs Atlanterhavet og Stillehavet.

Befolkning og kulturel mangfoldighed

Nordamerika er hjemsted for en befolkning på over 579 millioner mennesker, hvilket gør det til det fjerdemest folkerige kontinent i verden. USA og Mexico er de mest folkerige lande, hver med befolkninger på over 100 millioner, efterfulgt af Canada med en befolkning på over 38 millioner. Ud over disse store nationer omfatter Nordamerika adskillige mindre lande og territorier, hver med sine egne unikke kulturelle og sproglige karakteristika.

Et af Nordamerikas kendetegn er dets kulturelle mangfoldighed. Det er en smeltedigel af kulturer, med oprindelige folk, europæiske bosættere, afrikanske efterkommere og immigranter fra hele verden, der bidrager til kontinentets rige gobelin af traditioner, sprog og køkkener. Nordamerika er også hjemsted for en bred vifte af religioner, der afspejler indbyggernes forskellige baggrunde.

Klik på flagene eller landets navn for at udforske de statistiske data